Stenen, stenen en nog eens stenen

door Muriël van der Wal van Pareltjes van

Almere en stenen. We zijn er goed in. Ladonna gevestigd in Almere is er nog beter in. Niet met bakstenen maar met edelstenen. Ladonna edelstenen & mineralen is dé New Age winkel van Almere, Flevoland en omstreken. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Ladonna in de Nederlandse top drie staat van New Age winkels. En als dat nog niet genoeg is, Ladonna is de grootse en meest complete New Age winkel in een winkelcentrum. New Age? Sommige lezers moet je soms even meenemen….. winkels met (edel)stenen, pendels, dromenvangers, kettingen met stenen, houtwerk, 100 verschillende soorten wierook en allerlei andere zaken die de spiritualiteit aanwakkeren.

Inez van der Scheer en Jan Don staan al jaren tussen de bakken en vitrinekasten met stenen die kracht geven voor van alles en nog wat. Niet om af te raffelen, maar echt oprecht van alles en nog wat. Begonnen in de piekfijn verbouwde garage aan huis verkochten ze al kilo aan kilo. Vanuit huis via de Sjopping Mol zijn ze in een winkelpand terechtgekomen in de Zadelmakerstraat. Het 10-de straatje van Almere. Alla de 9-straatjes van Amsterdam.

In de Zadelmakerstraat hebben ze aan pandhoppen gedaan. Eerste pand werd al snel te klein. Beetje breken, beetje bouwen en ze konden weer even verder. Totdat het pand qua m2 echt als een te krap overhemd, met ruimte tussen de gespannen stof bij de knoopjes, ging zitten. De stenen rolden bijna de straat op. Tijd om te verhuizen. Maar dan wel in de Zadelmakerstraat. Verderop zat een groot pand, waar wensen als een workshopruimte en theetuin realiteit werden. En net zoals in het echte leven de ene proefballon wel opstijgt en de andere onderweg knapt; zo ook met wat proefjes binnen Ladonna. Maar Ladonna zelf staat als een huis.

Van alle markten thuis

Inez is ooit als de ene helft van het setje, ze zijn eigenlijk bijna nooit onafscheidelijk, begonnen aan het grote avontuur. Jan is na een aantal jaar aangehaakt. Ladonna kent perioden dat ze het met zijn tweeën niet eens aan kunnen. Dan wordt hulp van een insider ingeschakeld. Terug naar het setje. Jan is de handyman. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Maar dan echt. En Inez is de creatieve en creëert van handwerkmaterialen leuke spullen voor in huis of gaat met haar laptop tekeer als designer. Al klikkend maakt ze visitekaartjes tot totaalconcepten. Van alle markten thuis, zou je haast zeggen.

Ze kennen de Zadelmakerstraat uit hun broekzak en ze nemen waar dat kan een actieve rol in het oppoetsen van het imago van het 10-de straatje van Almere. Met verve. De toekomstplannen liegen er niet om. De straat is een magneet voor aparte winkeltjes en speciaalzaken. Alle ondernemers kennen elkaar ook. ’s Ochtends wordt er eerst op de stoep de dag doorgenomen. Euh een voorspellende blik geworpen op de dag. En het blijft bij voorspellen want iedere dag is weer anders, en wat ze in de ochtend voornemens waren, is in de avond alweer op de to-do-list gezet voor de dag daarop.

De winkel is een lust voor het oog. Het ruikt er lekker en er twinkelt en rinkelt van alles. Gezelligheid. New Age in optima forma. Niet alleen de zwevers onder ons komen aan hun trekken maar ook kinderen, senioren, stoere mannen uit het Midden-Oosten, al dan niet stoned 😉 , en de zoekende in de woestijn. Het pluimage is divers.

Stenen, stenen en nog eens stenen. Ik kan er uren over vertellen of juist heel kort zijn. Het is wat het is. Stenen. Met een kijkje in de winkel ontdek je pas hoe veelzijdig stenen kunnen zijn. Ook als je niet Fred Flintstone heet, is het de moeite waard. Rock die stenen!

Deel dit bericht >>

OPENINGSTIJDEN

maandag 12.00 – 17.00 uur

dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

zondag 12.00 – 17.00 uur

Met Hemelvaart en Pinksteren zijn we gesloten.

ADRES

Je vindt Ladonna in het centrum van Almere.
Parkeren kun je vlakbij in de Flevogarage en de Schippergarage.

Zadelmakerstraat 8
1315 AP Almere
036-5298244 / 06 1815 1898

info@ladonna.nl